BOL training en advies kan uw organisatie ondersteunen met vele Arbo technische onderzoeken. Wij kunnen alle specialistische vraagstukken behandelen die een relatie hebben tot Arbeidsomstandigheden. Wij beschikken over een netwerk van (Integrale/Middelbare/Hoger) Veiligheidskundigen en Arbeidshygiënisten.
Arbotechnische onderzoeken zijn (aanvullende) onderzoeken die vaak onderdeel uitmaken van, of voortkomen uit de risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Ze kunnen ook gericht zijn op specifieke aspecten binnen uw organisatie.
Arbotechnische onderzoeken worden uitgevoerd op de aspecten die extra aandacht behoeven. Vaak omdat hier nog bepaalde (veiligheids-)risico’s aan vastzitten voor uw medewerkers. Denk hierbij aan biologische agentia, werkplekinspecties of gevaarlijke stoffen maar ook verandering in werkomstandigheden, werkwijze of stand der wetenschap en techniek
Gemeente Steenbergen
BOL Training en Advies heeft Gemeente Steenbergen ondersteund bij het opstellen van een Arbohandboek. Deze geeft de medewerkers praktische handvaten voor de verschillende werkzaamheden die zij in de buitenruimte uitvoeren (bijv. instructies over het werken met de bosmaaier of kettingzaag). Aan de hand van de instructies in het Arbohandboek zijn de werkplekinspecties uitgevoerd op verschillende werklocaties.
Gemeente Dordrecht
Voor Gemeente Dordrecht hebben we een verdiepend onderzoek op het gebied van biologische agentia uitgevoerd. Het doel hiervan is inzicht krijgen van de werkzaamheden en het geven van aanbevelingen waarbij medewerkers in aanraking komen met vormen van biologische agentia. Daarnaast ook andere onderzoeken zijn bijvoorbeeld: dieselmotoren emissie meting, onderzoek naar Perliet.
Tijdens een werkplekinspectie kan naar meerdere (praktische) zaken worden gekeken om dit te toetsen naar geldende wet- en regelgeving, richtlijnen en/of normen vanuit binnen eigen organisatie.
Een werkplekinspectie kan gericht zijn op technische zaken zoals het juist gebruik van gereedschappen, machines, persoonlijke beschermingsmiddelen maar ook het (veiligheids-)gedrag van de medewerkers. Bevindingen en eventuele verbetervoorstellen worden gedeeld in een specifieke concrete rapportage met uw organisatie.
Inrichting, transport en opslag.
Het is van belang dat uw medewerkers voorzien zijn in veilige en verantwoord werkomgeving. Te denken valt aan de gebouwinrichting en huisvesting. Belangrijk is dat uw organisatie weet hoe ze er voor staat en wat de verplichtingen zijn volgens de geldende wet- en regelgeving, richtlijnen en normen.
Een aanpak hiervan is het uitvoeren van een 0-meting op verschillende (gebouw)aspecten. Alle aspecten zullen worden geïnventariseerd en geëvalueerd door middel van documentstudie, rondgangen en gesprekken met de verantwoordelijke(n) en/of gezaghebbende(n).
Klik op onderstaande button en vul het contactforumlier in!