Project beschrijving

2016 – Dat medewerkers het optimale bedrijfsimago uitstralen, zowel verbaal als non-verbaal, dat is een grote uitdaging. Bij Orbis Medisch en Zorgconcern heeft BOL training en advies, voor de medewerkers van de afdeling Facilities, de training ‘Assertief en Effectief Communiceren’ (maatwerk) mogen verzorgen.

Om de ingezette koers een krachtige impuls te geven, wilde Zuyderland actief starten met het creëren van bewustwording, met name gericht op het belang en noodzaak van effectieve, interne en externe klantgerichtheid en efficiency onder de medewerkers.
Parallel hieraan werd richting gegeven aan het empoweren van de betreffende medewerkers.

De training van BOL training en advies was dan ook vooral gericht op het aanreiken van tools, tips en trucs omtrent het thema assertiviteit, het voeren van (lastige) gesprekken en het toepassen van effectieve communicatiemethodieken. Van “praten over elkaar”, “naar praten met elkaar”, open en eerlijk zijn en zelfstandiger werken.

De ervaring van Zuyderland

“Inhoud van de training was zeer goed afgestemd op de dagelijkse praktijk van de deelnemers, deelnemers herkenden zich helemaal in de gebruikte casuïstiek. Door de gekozen aanpak en opzet van de training voelden de deelnemers zich snel op het gemak en voelden zich vrij van gêne in de rollenspellen. Men heeft deze training als zeer zinvol ervaren, deelnemers geven aan het geleerde, zowel zakelijk als privé, in de praktijk te kunnen brengen.”

“Alle complimenten aan de trainer en acteur, voor de boeiende en inspirerende wijze van trainen, overigens ook de opmerking dat deze elkaar onderling goed aanvulden en afstemden. Kortom; een zeer leerzame en effectieve training waar men graag een vervolg op zou willen!”