• Blended Agressie en Geweld
Nissewaard – Training Agressie2017-07-04T12:25:23+00:00

Project beschrijving

BOL training en advies heeft bij de gemeente Nissewaard trainingen mogen verzorgen op het gebied van agressie en geweld.

Agressie en geweld komen bij gemeenten steeds vaker voor en kan bij medewerkers een serieus arbeidsrisico vormen. Het kan leiden tot lichamelijk letsel, maar het kan zeker ook leiden tot psychosociale overbelasting van de medewerker. Daarom heeft de gemeente Nissewaard voor zijn werknemers de training ‘Omgaan met Agressie en Geweld’ laten verzorgen door BOL training en advies.

Tijdens deze eendaagse training werd de medewerkers geleerd hoe ze op een doelgerichte manier effectief met de agressor kunnen communiceren. Daarnaast werden potentiële escalaties beheersbaar gemaakt via vaste stappen en werd de effectiviteit van het gehele proces uitgelegd. In het middaggedeelte werd de trainer ondersteund door een trainingsacteur en werden er rollenspellen gedaan zodat de theorie direct in de praktijk kon worden toegepast.

De medewerkers van de gemeente Nissewaard zijn zich door deze training bewust geworden van hun rol en de impact van goede verbale en non-verbale communicatie. Op deze manier is de positie en de weerbaarheid van de medewerkers versterkt en hebben ze hun vaardigheden ontwikkeld in het voorkomen van en reageren op agressie en geweld.

Project details

Competenties:

Categorieën: