• Vitaliteitsplan
Hengelo – Lifestyle onderzoek2017-07-04T12:06:38+00:00

Project beschrijving

BOL training en advies heeft voor de gemeente Hengelo een Lifestyle onderzoek mogen uitvoeren.

Een lifestyle onderzoek geeft weer hoe het met de gezondheid van de medewerkers gesteld is en richt zich daarbij op het verbeteren van het leefpatroon. Door middel van een vragenlijst wordt de gezondheid van de medewerkers gemeten. Het doel is om de medewerkers gericht stil te laten staan bij de eigen gezondheid. Interviews en workshops volgen om eventuele veranderingen en verbeterpunten te adviseren en te bewerkstelligen.

Bij gemeente Hengelo was het lifestyle onderzoek een aanvulling op de training ‘Fysieke belasting’. De betreffende medewerkers van de gemeente Hengelo verrichten fysiek belastend werk wat ten nadele kan zijn voor de gezondheid. Door middel van een korte vragenlijst werd het leefpatroon van de medewerkers vastgesteld. Hierna volgde een gezondheidsscan, waar er werd gekeken naar de aanwezigheid van eventuele klachten in met name rug, nek, schouders en handen. De gegevens werden gebruikt om een screening te maken naar het fysieke gestel van de medewerker.

Aanbevelingen in een vorm van advies of plan werden gedaan voor de verandering van de leefstijl. Het doel van deze aanbevelingen is om de medewerkers bewust te maken van zijn / haar eigen verantwoordelijkheid en regelmogelijkheden  ter verbetering  van hun gezondheid in de breedste zin van het woord en ze daarbij tips, adviezen en ondersteuning te geven bij het vinden van een juiste gezondheidsbalans, tussen werk en privé.

Project details

Competenties:

Categorieën: