• Teamnormen opstellen
Hardinxveld-Giessendam – Training teamnormen2017-07-04T11:45:07+00:00

Project beschrijving

2016 – Na de training Omgaan met Agressie en Geweld hadden wij het eer om terug te komen. Dit keer voor de training Teamnormen. De kandidaten waren erg enthousiast!

Binnen een team bestaan er verschillen in het stellen en hanteren van grenzen aan het gedrag van publiek/klanten. Om de verschillende normen beter op elkaar af te stemmen gaf BOL Training en Advies handvatten waarmee een teamnorm aangehouden kan worden.

De training werd gegeven door een trainer en acteur, Dit bood de deelnemers gelegenheid om te zien en te ondergaan hoe je jezelf kunt redden uit bepaalde situaties. Bovendien konden ze oefenen met het stellen van grenzen.

Alle deelnemers hebben te maken met publiek dat steeds mondiger wordt. Medewerkers moeten hierin mee groeien en voor zichzelf op komen. Naaste collega’s kunnen elkaar daarin helpen door een “lastige” klant over te nemen of af te leiden. Dit gaf eyeopeners voor deelnemers.

Als er geen directe collega in de buurt is – denk aan huisbezoeken – dan kan de medewerker zichzelf zodanig positioneren dat er een uitweg is wanneer hij te maken krijgen met agressie. Dit laatste gaf ook bij Wmo-consulenten het besef dat ze ook zelf hun eigen veiligheid kunnen vergroten. “Daar had ik nog nooit zo over nagedacht,” zei een consulent na afloop van de training.

Al met al een prima ervaring waarop medewerkers met een goed gevoel terug kijken.

Project details

Competenties:

Categorieën: