• Veilig werken langs de weg
Evides – Training Veilig werken langs de Weg2017-07-04T12:26:51+00:00

Project beschrijving

Bij het waterbedrijf Evides heeft BOL training en advies de training ‘Veilig werken langs de Weg’ verzorgd voor de storingsdienst medewerkers.

Evides is een waterbedrijf dat veilig en schoon drinkwater levert in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder andere Nederland, België, Duitsland en China. De buitendienstmedewerkers binnen Evides werken vaak onder moeilijke omstandigheden aan het onderhouden en herstellen van waterleidingen. Deze werkzaamheden worden ook onder druk verricht, bijvoorbeeld in geval van calamiteiten, als een lekkage.

Werken op of langs de weg blijft voor medewerkers gevaarlijk. Evides vindt het belangrijk dat hun medewerkers de werkzaamheden veilig en verantwoord uitvoeren. Daarom heeft BOL training en advies een training verzorgd om hun medewerkers inzicht te geven in de gevaren, problematiek en de verantwoordelijkheid die hoort bij het plaatsen van een wegafzetting.

Na het volgen van de training ‘Veilig werken langs de Weg’ konden de werknemers van Evides verantwoord en veilig werken langs de weg. Ze hadden inzicht in de aansprakelijkheid bij wegafzettingen en in de gevaren en problematiek bij wegafzettingen. Daarnaast hebben ze geleerd hoe ze om moeten gaan met agressievormen van de weggebruiker en hebben kennis aangaande de praktijkrichtlijn CROW 96b.

Project details

Competenties:

Categorieën: