• Chemicalien
Evides – Training werken met chemicaliën2017-07-04T12:07:34+00:00

Project beschrijving

Bij het waterbedrijf Evides heeft BOL training en advies de training ‘Werken met Chemicaliën’ verzorgd.

Evides levert veilig en schoon drinkwater in Zeeland, delen van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Naast het leveren van drinkwater biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in Nederland, België, Duitsland en China. Ook zuiveren ze het afvalwater van Schiphol, Delftzijl en van bedrijvencomplexen in het Sloe-gebied (Vlissingen). Tijdens werkzaamheden kunnen de medewerkers van Evides in aanraking komen met verschillende chemicaliën.

Tijdens de training ‘Werken met Chemicaliën’ zijn de vijf belangrijkste chemicaliën behandeld, die bij Evides voorkomen. Tijdens de trainingen zijn onder andere de volgende onderwerpen aan bod gekomen: wet- en regelgeving, verplichtingen van zowel werkgever als werknemer, soorten gevaren/ risico’s en het handelen bij calamiteiten bij gevaarlijke stoffen.

Na het volgen van de training hebben de medewerkers het certificaat ‘Veilig omgaan met Chemicaliën’ in ontvangst genomen met het daar bijhorende pasje. Hiermee kan worden aangetoond dat de medewerkers inzicht hebben in de gezondheidsrisico’s die tijdens het werken met chemicaliën aanwezig kunnen zijn en hoe zij hier professioneel op kunnen anticiperen.

Project details

Competenties:

Categorieën: