• Omgaan met fysieke belasting
Den Haag – Training fysieke belasting2017-07-04T12:24:43+00:00

Project beschrijving

Bij de gemeente Den Haag heeft BOL training en advies de training ‘Omgaan met Fysieke Belasting’ mogen verzorgen.

Om de werknemers van de gemeente Den Haag bewust te maken van de risico’s die verbonden zijn aan de werkzaamheden die zij uitvoeren op het gebied van fysieke belasting, is door BOL de training ‘Omgaan met Fysieke Belasting’ gegeven. Voorafgaand aan de training is er op de werkplekken een verdiepingsonderzoek uitgevoerd, waardoor de training volledig afgestemd was op de functies van de medewerkers.

Tijdens deze training is inzicht gegeven in de factoren die de belasting en belastbaarheid van het lichaam beïnvloeden. De training bestond uit een theorie- en een praktijkgedeelte, waarbij in het theoriegedeelte het menselijk lichaam werd besproken en de kenmerken en oorzaken van lichamelijke overbelasting. De inrichting van een veilige werkplek is behandeld en de houding die zorgt voor het verminderen van lichamelijke overbelasting .Vervolgens zijn in het praktijkgedeelte aan de hand van oefeningen en rollenspellen goede werktechnieken aangeleerd. Dit is gedaan onder leiding van een fysiotherapeut.

Door de training ‘Omgaan met Fysieke Belasting’ zijn de medewerkers van de gemeente Den Haag zich bewust geworden van de werking van het lichaam en de factoren die belasting van het lichaam kunnen beïnvloeden. Daarnaast zijn er veiligheid- en preventiemaatregelen besproken, waardoor het eigen lichaam behoed kan worden voor letsel dat ontstaat door statische belasting.

Project details

Competenties:

Categorieën: