Grensoverschrijdend gedrag zoals agressie van cliënten, collega’s, ondermijning, intimidatie of discriminatie tasten de veiligheid en het welzijn van de medewerker(s), klanten en omgeving aan. Deze vormen beïnvloeden het werkklimaat voor de betrokken medewerkers en staan het leveren van de optimale dienstverlening in de weg.
Het is de taak van de organisatie om de medewerker tegen grensoverschrijdend- en agressief gedrag te beschermen. Zorg als organisatie ervoor dat de medewerker in staat is om agressie-incidenten aan te kunnen.
Visie en aandacht op agressie in de organisatie, kennis en vaardigheden bij de medewerker om juist te handelen zijn hierin essentieel. Als organisatie laat je zien dat je zorg hebt voor de veiligheid en welzijn van de medewerker.
Bravis Ziekenhuis
Bravis Ziekenhuis heeft BOL gevraagd ondersteuning te bieden in het trainen van medewerkers werkzaam bij het KCC en de Frontoffice. Ze leren verschillende vormen van Agressie kennen en herkennen. Ze leren door middel van houding, uitstraling, gedrag en gesprekstechnieken hier op in te spelen. Zo leren de deelnemers patronen herkennen en de-escalerend met de situatie om te gaan.
Communicatie is de uitwisseling van informatie tussen twee of meer partijen. Het is belangrijk om te herkennen dat hier meerdere niveaus en vormen van weerstand in zijn. Bij ieder niveau heeft de medewerker een ander doel en dienen er andere vaardigheden ingezet te worden, om de kans op escalatie te verminderen.
De training “Omgaan met Emotie en Agressie” geeft inzicht en praktische handvatten om met lastige situaties om te gaan. Alle theorie wordt interactief en praktijkgericht behandeld.
Door vaardigheden vervolgens laagdrempelig te oefenen, wordt de stap gemaakt van “begrijpen” naar daadwerkelijk “kunnen” in de praktijk. Deelnemers verlaten de training weerbaarder en vaardiger.
Klik op onderstaande button en vul het contactforumlier in!