VCA proefexamen

Vanaf september 2017 zijn de nieuwe VCA eind- en toetstermen van kracht. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee. Maar wat betekent dit voor het examen en voor de kandidaten?

Wat is er veranderd qua examinering?

De nieuwe eind- en toetstermen hebben ervoor gezorgd dat er een volledig nieuwe vorm van examinering gaat plaatsvinden. De vraagstelling heeft meer het karakter van een casus, waarin de deelnemer aan moet geven wat de (beste) oplossing is. Dit houdt in dat de vragen en antwoorden veelal praktischer zijn en hierdoor herkenbaarder zijn voor de medewerkers op de werkvloer.
Het examen bestaat uit respectievelijk 40 (Basis VCA) of 70 (VOL VCA) vragen. Om te slagen moet u bij Basis VCA 26 punten scoren en bij VCA VOL is dit 45. Dit betekent dat u 2 fouten meer mag hebben ten opzichte van het vorige examen. Het examen bestaat tegenwoordig uit meerkeuzevragen, stellingen en vragen met meerdere juiste antwoorden. Vanaf nu is het alleen mogelijk om via een beeldscherm (laptop of computer) een examen af te nemen. Hierdoor zijn schriftelijke examens niet meer mogelijk.

Proefexamen 

Omdat de examens zijn aangepast aan de vernieuwde eind- en toetstermen, is ook het proefexamen aangepast. Het proefexamen wordt aangeboden door VCA infra. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de manier waarop de vragen tegenwoordig gesteld worden. Klik op de onderstaande link om naar het proefexamen te gaan.

Naar proefexamen…
2018-06-21T08:50:05+00:00