Het is zover, vanaf nu gelden nieuwe eind- en toetstermen voor de examens van VCA basisveiligheid (B) en VCA Voor Operationeel Leidinggevenden (VOL)! Dit heeft er voor gezorgd dat wij onze boeken volledig gereviseerd hebben. Naast de vernieuwde hoofdstukindeling en inhoud, staan er voortaan ook proefexamenvragen aan het einde van ieder hoofdstuk. Deze proefexamenvragen zijn officiële (proef)examenvragen van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Dit houdt in dat de kandidaten zich optimaal kunnen voorbereiden op het examen.

Wat is er veranderd qua examinering?

De nieuwe eind- en toetstermen hebben ervoor gezorgd dat er een volledig nieuwe vorm van examinering gaat plaatsvinden. De vraagstelling heeft meer het karakter van een casus, waarin de deelnemer aan moet geven wat de (beste) oplossing is. Dit houdt in dat de vragen en antwoorden veelal praktischer zijn en hierdoor herkenbaarder zijn voor de medewerkers op de werkvloer.
Het examen bestaat uit respectievelijk 40 (Basis VCA) of 70 (VOL VCA) vragen. Dit zijn meerkeuzevragen, stellingen en vragen met meerdere juiste antwoorden. Het examen wordt tegenwoordig te allen tijde via een beeldscherm (laptop of computer) gemaakt. Schriftelijke examens zijn vanaf nu ook niet meer mogelijk.

Wat is er veranderd qua trainingsaanbod?

Het aanbod is hetzelfde gebleven. Wij bieden u de volgende trainingen aan in verschillende varianten, namelijk tweedaagse trainingen of in een verkorte training van één dag. Zie de mogelijkheden hieronder:

Door de veranderde vraagstelling is het belangrijk dat de deelnemers op een andere wijze op het examen voorbereid worden. Tijdens onze trainingen focust de trainer op het aanbieden van casussen, waardoor op een interactieve manier de deelnemer getraind wordt en tegelijkertijd de vorm van examinering eigen maakt.

Verlopen de VCA diploma’s binnenkort of ben u op zoek naar een opleidingsbureau die gespecialiseerd is in onder andere VCA trainingen? Wilt u een goed voorbereid naar een VCA examen gaan? Of wilt u graag de vernieuwde boeken bij ons bestellen. Neem gerust contact op met ons via het formulier aan de rechterkant of bel naar 0165 – 51 80 70.