In 2016 hebben er meer bedrijfsongevallen plaats gevonden dan voorgaande jaren. Het aantal bedrijfsongevallen groeide met 14 %, blijkt uit het jaarverslag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (klik hier voor het volledige rapport).

Als er gekeken wordt naar alleen het aantal dodelijke slachtoffers, zien we dat in 2016 er 19 meer dodelijke bedrijfsongevallen waren dan in het voorgaande jaar. In totaal kwam het aantal dodelijke slachtoffers op 70.  Dit terwijl veiligheid altijd bovenaan moet staan en een mensenleven onbetaalbaar is.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral flexwerkers en oudere medewerkers een vergroot risico lopen op een bedrijfsongeval. Vergeleken met medewerkers in vaste dienst, blijkt dit aantal twee keer zo hoog te zijn. Het aantal slachtoffers in de bouw en afvalbeheer, blijft helaas nog onverminderd hoog. Een reden te meer om veiligheid structureel in de organisatie op te nemen.

Nieuwsgierig?

Bent u benieuwd waar u binnen uw organisatie nog verder kunt ontwikkeling op veiligheid, gezondheid of welzijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs en zij komen bij u langs. Klik hier om direct een afspraak te maken.